ماه مهر، بهار تعلیم و تربیت و سرآغاز رویش و طراوت در بوستان علم، ادب و معرفت را خدمت جامعه علمی کشور تبریک عرض می نماییم و امیدواریم سال تحصیلی جدید سالی توأم با رشد و بالندگی در تمامی عرصه های علمی و فرهنگی باشد.
ماه مهر، بهار تعلیم و تربیت و سرآغاز رویش و طراوت در بوستان علم، ادب و معرفت را خدمت جامعه علمی کشور تبریک عرض می نماییم و امیدواریم سال تحصیلی جدید سالی توأم با رشد و بالندگی در تمامی عرصه های علمی و فرهنگی باشد.
جلسه هیأت رئیسه شورای مرکزی طلاب معهد عالی علوم اسلامی اهل سنت و جماعت جنوب ایران، روز چهارشنبه 1403/08/09 به میزبانی نهاد اجتماعی شورای مرکزی اهل سنت و جماعت جنوب در مجتمع دینی بستک برگزار شد.
حاضرین:
• سید عقیل صدیقی (معاون امور طلاب معهد)
• سید اسماعیل عبدالهی (مسئول امور فرهنگی و فوق برنامه معاونت امور طلاب معهد)
• یوسف قلندرانی (نماینده سال گذشته قسم شریعت برادران)
• ساجده خانه باز (نماینده سال گذشته قسم شریعت خواهران)
• عبدالله آغال (نماینده سال گذشته قسم دعوت و اصول دین برادران)
• حلیمه حاجی قاسمی (جانشین نماینده سال گذشته قسم دعوت و اصول دین خواهران)
• اسحاق سعیدی (نماینده سال گذشته و امسال قسم تفسیر برادران)
• فاطمه زورآزمای (نماینده سال گذشته قسم تفسیر خواهران)
• محمود مروت (نماینده سال گذشته و امسال قسم قراآت)
• عامر ملازهی (نماینده امسال قسم شریعت برادران)
• عائشه خلیلی (نماینده امسال قسم شریعت خواهران)
• مسیب محسنی (نماینده امسال قسم دعوت و اصول دین برادران)
• فریده حاجی قاسمی (نماینده امسال قسم دعوت و اصول دین خواهران)
• آسیه بابوسته (نماینده امسال قسم تفسیر خواهران)
• علی احمدزاده (نماینده امسال قسم إعداد الأئمة والخطباء)
غایب: زکریا تاتوره (نماینده سال گذشته قسم إعداد الأئمة والخطباء)
مهمترین موضوعات مطرح شده:
1. تلاوت قرآن:
توسط محمود مروت، طالب العلم از قسم قراآت.
2. خیرمقدم:
سخنرانی رئیس معهد، دکتر علی جلالی بستانو.
دکتر جلالی در سخنان خود به اهمیت شورا در اسلام و اجتماعی بودن دین اسلام اشاره کردند. ایشان با استناد به آیهی شریفه «إِیَاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَاکَ
نَسْتَعِینُ» (سوره فاتحه، آیه 5)، اسلام را دینی دانستند که به همافزایی، تبادل اطلاعات و ایجاد خیر در جامعه تأکید دارد. همچنین با اشاره به آیه «وَأَمْرُهُمْ شُورَی بَیْنَهُمْ» (سوره شوری، آیه 38)، تأکید کردند که فعالیتهای شورا باید در راستای تعاون، همکاری و افزایش نیکیها باشد. ایشان همچنین به آیهی «وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ» (سوره مائده، آیه 2) اشاره کرده و بر لزوم انجام کارهای مثبت و مؤثر در جامعه تأکید کردند.
3. تشریح آئیننامه شورای مرکزی:
معاون امور طلاب معهد، سید عقیل صدیقی، توضیحاتی درباره دستورالعملها و اهداف شورای مرکزی ارائه کردند و فرآیند کاری شورا را برای اعضای جدید تشریح نمودند تا با وظایف خود آشنا شوند.
4. جلسه تشکیل هیأت رئیسه:
جلسه به رأیگیری برای تعیین هیأت رئیسه اختصاص یافت و پس از توضیحات لازم درباره نحوه انتخاب و معرفی کاندیداها، اعضای جدید هیأت رئیسه به شرح زیر انتخاب شدند:
o رئیس: علی احمدزاده (با 3 رأی)
o نائب رئیس: اسحاق سعیدی (با 4 رأی)
o منشی: مسیب محسنی (انتخاب بدون رقابت)
5. معرفی نهاد اجتماعی و شورای دانشآموختگان:
خانم افسانه بهزاد، مسئول شورای دانشآموختگان نهاد اجتماعی شورای مرکزی اهل سنت و جماعت جنوب، صحبت خود را با پرسیدن سوالی از اعضای جلسه آغاز کردند و از آنان خواستند تا نحوه آشنایی خود با شورای دانشآموختگان را بیان کنند. سپس ایشان توضیحاتی در مورد نهادهای مختلف شورای مرکزی از جمله نهادهای قرآنی، علمی، اجتماعی و اداری و مالی ارائه دادند و بر اهمیت شورای دانشآموختگان تأکید کردند.
6. سخنرانی:
شیخ محمد صالح انصاری در سخنان خود به موضوع مدیریت و اهمیت آن در جامعه پرداختند. ایشان سخنرانی خود را در سه محور اصلی مطرح کردند:
o نیاز هر امت به مدیریت:
شیخ انصاری در ابتدا به این نکته اشاره کردند که هر امت برای رشد و بقا به مدیریت نیاز دارد. امتی که از این موهبت محروم باشد، نمیتواند راه عزت و کرامت را بپیماید. به گفته ایشان، مدیریت نه تنها برای توسعه جامعه، بلکه برای حفظ وحدت و انسجام در آن ضروری است.
o ویژگیهای امام متقین:
در بخش دوم سخنان خود، شیخ انصاری به ویژگیهای امام متقین پرداختند. ایشان تأکید کردند که هر امام باید صبر و یقین داشته باشد تا بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد. در قرآن نیز به ویژگیهای امام اشاره شده است که برای هدایت جامعه، صبر و استقامت از مهمترین ویژگیهاست.
o آفات مدیریت:
شیخ انصاری در بخش سوم سخنان خود به آفات مدیریت اشاره کردند. ایشان بر این نکته تأکید کردند که شهوات و امیالی مانند مال، مقام و شهرت میتوانند به موانع بزرگ برای مدیران تبدیل شوند. فتنه شهوات و فتنه شبهات فکری از مهمترین تهدیدات در راه مدیریت صحیح جامعه هستند. ایشان در نهایت توصیه کردند که برای حفظ وحدت و انسجام در جامعه، مدیران باید از هر گونه وسوسه دنیوی دوری کنند.
7. تجلیل از اعضای سابق شورای مرکزی:
مراسم تجلیل از اعضای سابق شورای مرکزی با حضور جمعی از مشایخ و بزرگان، از جمله: شیخ محمد علی امینی، شیخ محمد صالح انصاری، سید حسن صدیقی، دکتر علی جلالی بستانو، دکتر محمد عارف ابونجمی، حاج صالح محمدی بستانویی، محمد نبی مخلوقی و محمد بویه برگزار شد.
8. بحث و تبادل نظر:
اعضای جلسه به بحث و تبادل نظر پیرامون برنامهها و اقدامات آینده شورای مرکزی پرداختند و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
9. جمعبندی و اختتامیه:
جلسه با جمعبندی مباحث و تصمیمات گرفته شده به پایان رسید و اعضای جدید شورای مرکزی برای آغاز فعالیتهای خود با برنامهریزی دقیقتر جلسهای کوتاه برگزار کردند.
در پایان، از شیخ محمد بویه، رئیس محترم نهاد اجتماعی شورای مرکزی اهل سنت و جماعت جنوب ایران، صمیمانه به خاطر میزبانی و زحمات ارزشمندشان برای برگزاری این جلسه تشکر و قدردانی میکنیم.